joi, 28 aprilie 2011

Documente necesare la verificarea tehnica in utilizare (VTU)


Cazan Abur
Cazan Abur
Documente necesare la verificarea tehnica in utilizare (VTU)
Art. 35  Pentru functionarea în conditii de siguranta, detinatorii/utilizatorii au obligatia sa asigure pe toata perioada de utilizare a cazanului operator autorizat RSVTI.
Art. 89  Verificarile tehnice periodice, la cazanele care fac obiectul prezentei prescriptii tehnice, se efectueaza de catre:
a) inspectorii de specialitate din cadrul ISCIR, pentru cazanele de abur de joasa presiune sau de apa calda cu debit mai mare de 1 t/h, respectiv 1.000 kW;
b) inspectorii de specialitate din cadrul ISCIR sau de catre RSVTI numai dupa obtinerea împuternicirii scrise de la ISCIR, pentru cazanele de abur de joasa presiune sau de apa calda cu debit de cel mult 1 t/h, respectiv 1.000 kW.
Art. 90  La sfârsitul duratei de viata fizica, precizata în documentatia tehnica a cazanului sau dupa expirarea duratei normale de functionare, prevazuta în Hotarârea Guvernului nr. 2.139/2004, atunci când nu este prevazuta în mod explicit durata de viata în documentatia tehnica, verificarea tehnica periodica a cazanului se efectueaza dupa efectuarea verificarilor tehnice în utilizare pentru investigatii/examinari cu caracter tehnic.
OBS:a) Inainte de efectuarea verificarilor tehnice ne asiguram ca, cazanul se afla in durata lui de viata sau este in durata normala de functionare cfr HG 2139/2004( instalatii din CT- 8-30 de ani)
b) In cazul depasirii celor doua termene alternativ,puteti soclicta in scris la ISCIR,in cazul in care cazanul este scadent la RI si IP prelungirea termenului de efectuare a VTU cu max 1 an si prezentarea unui memoriu tehnic efectuat de detinator.Daca cazanul este scadent la RI si vreti decalarea TERMENULUI DE EFECTUARE a RI pana la IP se intocmeste un memoriu de evaluare a riscurilor avizat RADTE. Dupa depunerea celor mentionate mai sus,inspectorul face revizia exterioara si da la dispozitii ca pana intr-un an sa se faca examinari/investigatii cu caracter tehnic,pe aceasta perioada cazanul functionand exclusiv pe raspunderea detinatorului.
Daca cazanul este in durata lui de viata sau de functionare se trece la verificarile mentionate in PT C9-2010 col ISCIR si anume:
Art. 92  (1) În timpul utilizarii, fiecare cazan trebuie sa fie supus, la termenul stabilit în procesul-verbal de verificare tehnica, verificarilor tehnice periodice, care constau în revizii interioare, încercari la presiune hidraulica si revizii exterioare. Cu aceasta ocazie se verifica modul în care se exploateaza cazanul, starea tehnica a acestuia  si se acorda, dupa caz, autorizatia de functionare în continuare.
(2) La data stabilita pentru efectuarea verificarilor  si încercarilor, detinatorul/utilizatorul trebuie sa pregateasca cazanul, având verificarile  si încercarile de casa efectuate cu rezultate corespunzatoare si mentionate într-un proces-verbal.
(3) Încercarile de casa constau, dupa caz, în încercare hidraulica la presiune nominala, verificare functionala a instalatiei de alimentare combustibili, verificare canale aer inclusiv ventilatoare, verificare canale de gaze de ardere inclusiv ventilatoare gaze ardere, preîncalzitoare de aer, suporti aferenti constructiei metalice de sustinere si altele asemenea.
(4) La verificarea tehnica periodica trebuie sa participe RSVTI, fochistul cazanului si orice alta persoana cu atributii legate de exploatarea cazanului solicitata de inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR.
(5) Detinatorul/Utilizatorul trebuie sa asigure personalul auxiliar necesar efectuarii verificarii.
(6) Daca rezultatele verificarii tehnice periodice corespund cu prevederile documentatiei tehnice a cazanului  si ale prezentei prescriptii tehnice, inspectorul ISCIR sau RSVTI prin procesul-verbal de verificare tehnica prevazut la art. 88 alin. (2), se acorda autorizarea functionarii în continuare, stabilind  si data (ziua, luna  si anul) urmatoarei verificari tehnice periodice. Aceasta data (ziua, luna si anul) se stabileste în functie de complexitatea, locul de
instalare/montare, condiĠiile de mediu  si regimul de functionare, vechimea în serviciu  si starea tehnica ale cazanului.
10) Cu ocazia verificarii tehnice periodice, daca inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR considera necesar, poate verifica pregatirea profesionala si comportarea în serviciu a fochistului autorizat.
Art. 93  (1) Daca la verificarile tehnice periodice se constata defectiuni vizibile care reduc siguranta în functionare a cazanului, în functie de natura, marimea, tipul defectului, vechimea în serviciu a cazanului sau conditiile de exploatare a acestuia, inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR sau RSVTI poate dispune efectuarea de examinari/investigatii cu character tehnic, în vederea evaluarii tehnice a cazanului si stabilirii conditiilor în care poate functiona cazanul în conditii de siguranta.
(2) Daca la verificarile tehnice periodice se constata ca instalatia prezinta pericol în functionare inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR sau RSVTI, dupa caz, dispun oprirea instalatiei.
Art. 94  (1) Cu ocazia fiecarei verificari tehnice periodice, detinatorul/utilizatorul are obligatia de a efectua verificarea instalatiei de ardere  si de automatizare ale cazanului de catre o persoana juridica autorizata conform prevederilor prescriptiei tehnice aplicabila.
(2) Reacordarea autorizarii functionarii cazanului, de catre inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR sau RSVTI, este conditionata de prezentarea de catre detinator/utilizator a raportului de verificari, încercari  si probe având drept concluzie respectarea conditiilor de functionare în siguranta impuse de producatorul cazanului. Valabilitatea acestui raport este de 30 de zile.
Art. 95  Supapele de siguranta se verifica conform prevederilor prescriptiei tehnice aplicabile.
Art. 96  (1) Revizia interioara trebuie sa fie efectuata cel putin o data la 4 ani. Inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR sau RSVTI poate stabili termene mai scurte în functie de starea tehnica si vechimea în serviciu a cazanului.

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

(2) Detinatorul/utilizatorul este singurul raspunzator pentru respectarea termenelor  scadente pentru efectuarea reviziei interioare a cazanului, chiar daca termenele respective îi  sunt comunicate sau nu de catre ISCIR. 
Art. 97  În afara de termenul scadent, revizia interioara trebuie sa se efectueze  si în urmatoarele cazuri:
a) dupa o întrerupere a functionarii cazanului mai mare de un an, înainte de repunerea acestuia în functiune;
b) dupa o noua instalare/montare;
c) dupa efectuarea unor lucrari de reparare;
d) atunci când inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR sau RSVTI are motive temeinice sa considere necesara o astfel de verificare;
e) atunci când este ceruta, motivat, de catre detinatorul/utilizatorul cazanului.
Art. 98  (1) În vederea efectuarii reviziei interioare, cazanul trebuie sa fie oprit din functiune, izolat de celelalte cazane, racit, bine curatat de piatra, de funingine si altele asemenea, atât la interior cât si la exterior, pâna la metal curat, iar peretii cazanului nu trebuie sa fie umeziti sau unsi.
(2) La cazanele care nu au functionat cel putin un an, detinatorul/utilizatorul trebuie sa prezinte inspectorului de specialitate din cadrul ISCIR un document din care sa rezulte ca în perioada nefunctionarii cazanul a fost conservat corespunzator.
Art. 105  (1) Încercarea la presiune hidraulica trebuie sa fie efectuata cel putin o data la 4 ani. Inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR  sau RSVTI, dupa caz, pot reduce acest interval în functie de starea tehnica si vechimea în serviciu a cazanului.
Art. 106  În afara termenului scadent, încercarea hidraulica de presiune la rece se efectueaza si în urmatoarele cazuri:
a) dupa o întrerupere a funcĠionarii cazanului mai mare de un an, înainte de repunerea în functiune a acestuia;
b) în urma efectuarii unor lucrari de reparare;
c) dupa o explozie de gaze în camera focarului sau în canalele gazelor de ardere;
d) atunci când inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR sau RSVTI, dupa caz, au motive sa solicite efectuarea încercarii;
e) atunci când este solicitata motivat de catre detinatorul/utilizatorul cazanului.
Art. 111  Revizia exterioara este verificare tehnica neprogramata care se executa inopinat în timpul functionarii cazanului  si consta în examinarea tuturor elementelor care contribuie la functionarea cazanului în condiĠii de siguranta, si anume:
a) functionarea armaturilor de siguranta  si control, precum  si a instalatiei de automatizare;
b) verificarea valabilitatii autorizatiilor detinute  si cunoaúterea instructiunilor de utilizare/exploatare a cazanului de catre personalul de deservire;
c) respectarea parametrilor principali ai cazanului (debit, presiune, temperatura si altele asemenea);
d) starea partilor vizibile si accesibile ale cazanului, precum si a instalatiilor auxiliare;
e) starea tehnica a instalatiei de ardere  si dezvoltarea flacarilor fata de peretii suprafetelor de încalzire;
f) existenta instructiunilor de utilizare/exploatare în sala cazanelor;
g) existenta registrului de supraveghere, precum  si modul în care se fac înscrierile zilnice în acesta.
OBS: Completare la prelungirea termenlor scadente:
Art. 113  (1) Atunci când cerintele procesului tehnologic nu permit oprirea cazanului la data scadenta prevazuta în procesul-verbal, se poate prelungi autorizarea funcĠionarii cu cel mult 12 luni.
(2) Prelungirea autorizarii functionarii se efectueaza în baza unui memoriu tehnic întocmit de etinatorul/utilizatorul cazanului.
(3) Memoriul tehnic cuprinde, cel putin, urmatoarele:
a) prezentarea/descrierea cazanului;
b) istoricul exploatarii (verificari tehnice periodice, revizii, reparatii, avarii  si altele asemenea);
c) monitorizarea parametrilor de funcĠionare pe perioada de la ultima verificare tehnica periodica;
d) masuri compensatorii;
e) concluzii privind functionarea în continuare în conditii de siguranta.


Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

marți, 26 aprilie 2011

CAZANE DE APA CALDA cu P>400 kw si ABUR JOASA PRESIUNE Q> 0,6 GCAL

Documente necesare la Autorizarea de functionare (AF)

CAZANE DE APA CALDA cu P>400 kw si ABUR JOASA PRESIUNE Q> 0,6 GCAL

 Conditii privind autorizarea functionarii in conformiate cu PT C 9-2010:

 Art. 19  Cazanele nu trebuie sa fie utilizate fara autorizarea functionarii de catre ISCIR.

Art. 21  Pentru obtinerea autorizarii functionarii, detinatorul/utilizatorul cazanului nou trebuie sa solicite, în scris, la ISCIR în raza careia se instaleaza cazanul, efectuarea verificarii tehnice necesare. Solicitarea trebuie sa fie însotita de o documentatie tehnica care contine:

a) documentatia tehnica de instalare cu precizarile de la art. 12; 
b) instructiuni pentru instalare/montare, punere în functiune, exploatare  úi întretinere cazan/cazane si ale centralei termice; 
c) documentatia tehnica de însotire a cazanului; 
d) documentatia tehnica de însotire a dispozitivelor de siguranta; buletinul de verificare/reglare a supapelor de siguranta emis de o persoana juridica autorizata conform prescriptiei tehnice aplicabile, daca de la data construirii/reglarii a trecut o perioada mai mare de 1 an de zile si daca producatorul dispozitivelor de siguranta nu prevede o alta perioada de valabilitate a reglarii; 
e) documentul care confirma efectuarea cu rezultate corespunzatoare a pregatirii a suprafetelor interioare, daca acesta este specificat în documentatia de însotire a cazanului; 
f) copii ale autorizatiilor personalului de deservire, dupa caz; 
g) declaratia pentru activitatea de instalare întocmita conform modelului din anexa 1.

Art. 22  Pentru obtinerea autorizarii functĠionarii la cazanele care au mai functionat, detinatorul/utilizatorul cazanului, trebuie sa solicite, în scris, la ISCIR în raza careia este instalat cazanul, efectuarea verificarii tehnice necesare. Solicitarea trebuie sa fie însotita de o documentatie tehnica care contine:  
a) documentatĠia tehnica de instalare cu precizarile de la art. 12; 
b) instructiuni pentru instalare/montare, punere în functiune, exploatare  si întretinere cazan/cazane si ale centralei termice; 
c) documentatia tehnica de însotire a cazanului; 
d) documente privind rezultatele verificarilor efectuate în timpul utilizarii (cartea cazanului);
e) documentatia tehnica de însotire a dispozitivelor de siguranta; buletinul de verificare/reglare a supapelor de siguranta emis de o persoana juridica autorizata conform prescriptiei tehnice aplicabile, daca de la data construirii/reglarii a trecut o perioada mai mare de 1 an de zile si daca producatorul dispozitivelor de siguranta nu prevede o alta perioada de valabilitate a reglarii; 
f) documentul care confirma efectuarea cu rezultate corespunzatoare a pregatirii a suprafetelor interioare, daca acesta este specificat în documentatia de însotire a cazanului; 
g) copii ale autorizatiilor personalului de deservire, dupa caz; 
h) declaratia pentru activitatea de instalare/montare întocmita conform modelului din anexa 1; 

i) declaratia pe proprie raspundere a solicitantului în care sa se mentioneze ultimul loc de functionare, acolo unde este cazul; 
j) raportul tehnic întocmit de persoane juridice autorizate conform prescriptiei tehnice aplicabile pentru activitatea de „verificari tehnice în utilizare pentru investigatii/examinari cu caracter tehnic” la cazanele care au functionat si a caror durata de functionare este mai mare decât durata de functionare stabilita de producator, sau în lipsa acesteia, durata normala de functionare stabilita conform prevederilor Hotarârii Guvernului nr. 2.139/2004. 

NOTĂ: Pregatirea suprafetelor interioare mentionata la art. 21 lit. e)  si art. 22 lit. f), se executa de catre persoane juridice autorizate în conformitate cu prevederile prezentei prescriptii tehnice pentru activitatea de întretinere prin spalare chimica. 

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE. 

Verificarea tehnica în vederea autorizarii functionarii 

Art. 23  În vederea autorizarii functionarii cazanului, inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR efectueaza sau se asigura ca sunt efectuate, dupa caz, urmatoarele activitati:
a) verificarea existentei si a continutului documentatiei conform art. 21 sau art. 22, dupa caz; 
b) verificarea conditiilor de instalare/montare a cazanului în ceea ce priveste respectarea prevederilor documentatiei tehnica de instalare/montare, precum  si verificarea echiparii cazanului cu aparatura de masurare, control  si automatizare  si cu supape de siguranta, în functie de nivelul de supraveghere; 
c) revizia interioara conform capitolului V, sectiunea a 2-a; 

d) încercarea la presiune hidraulica conform capitolului V, sectiunea a 3-a; 
e) verificarea reglarii supapelor de siguranta conform prevederilor prescriptiei tehnice aplicabile( C7-2010 col ISCIR); 
f) încercarea la cald conform art. 28; modul de efectuare a verificarilor si încercarilor si documentele care se întocmesc trebuie sa fie conform prevederilor prescriptiei tehnice care reglementeaza activitatile în domeniul instalatiilor de ardere si automatizare; 
g) verificarea existentei registrului de supraveghere.

OBS: In fiecare CT trebuie sa existe registru jurnal de supraveghere a cazanelor completat la zi .
 Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE. 

Art. 24  (1) Revizia interioara se efectueaza în conditiile precizate la capitolul V sectiunea a 2-a si consta în verificarea interioara si verificarea exterioara a cazanului, astfel: 
a) verificarea interioara-examinarea partilor componente ale cazanului  si, în special, a peretilor metalici accesibili ai elementelor sub presiune, atât pe partea dinspre apa, cât si pe partea dinspre gazele de ardere, în scopul constatarii starii tehnice a cazanului; 
b) verificarea exterioara-examinarea tuturor elementelor cazanului la exterior, în scopul constatarii starii suprafetelor, a îmbinarilor sudate  si a depistarii eventualelor defecte ca urmare a operatiilor de transport si instalare/montare, precum si a comportarii cazanului fata de actiunea mediului ambiant. 
(2) Verificarea exterioara cuprinde verificarea placii de timbru precum  si verificarea existentei marcajului de conformitate, atunci când cerinta de marcare îi este aplicabila. 
OBS: In cazul in care,marcajul de conformitate tip CE nu exista,cazanul nu se poate autoriza pentru functionare.
Art. 25  (1) Încercarea la presiune hidraulica se efectueaza în conditiile precizate la capitolul V sectiunea a 3-a.  
(2) Pentru cazanele noi, livrate complet asamblate de catre producator, încercarea la presiune hidraulica la locul de instalare nu este obligatorie daca sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii: 
a) încercarea la presiune hidraulica a fost efectuata la producator si de la data efectuarii acesteia nu au trecut mai mult de 2 ani; 
b) cazanul nu a suferit deformatii locale vizibile ca urmare a operatiilor de transport  si instalare/montare; 
c) în timpul instalarii nu au fost executate lucrari de sudare la partile sub presiune ale cazanului. 
Art. 26  Dupa efectuarea încercarii la presiune hidraulica se efectueaza verificarea functionarii dispozitivelor de siguranta care echipeaza cazanul. 

Art. 27  Dupa efectuarea verificarii documentatiei, reviziei interioare  si a încercarii la presiune hidraulica, inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR întocmeste un proces-verbal, sau dupa caz procese-verbale de verificare tehnica, cu mentionarea rezultatelor verificarilor. 

Art. 28  (1) Încercarea la cald consta în urmatoarele verificari principale: 
a) verificarea functionarii armaturilor de siguranta si de control; 
b) verificarea realizarii functiilor de reglare, de protecĠie, de semnalizare  si de monitorizare ale instalatiei de automatizare; 
c) verificarea functionarii instalatiei de ardere; 

d) verificarea functionarii principalelor instalatii auxiliare aferente cazanului; 
e) verificarea realizarii principalilor parametri de functionare ai cazanului; 
f) verificarea dilatarii libere la cazanele prevazute cu aceasta posibilitate; 
g) verificarea existentei instructiunilor de exploatare a cazanului si verificarea prin sondaj, a modului de însusire a acestora de catre personalul de deservire. 
(2) Încercarea la cald se face în prezenta RSVTI si personalului de deservire, dupa caz, de catre: 
a) producatorul acestuia, caz în care nu este necesar ca acesta sa fie autorizat conform prevederilor prescriptiei tehnice privind sistemele de ardere si automatizare; 
b) persoana juridica, care efectueaza lucrari la instalatia de automatizare  si de ardere,  autorizata conform prevederilor prescriptiei tehnice aplicabila 

Art. 29  (1) În scopul realizarii încercarii la cald ISCIR trebuie sa fie anuntat de catre detinator/utilizator cu cel putin 7 zile înainte de data stabilita pentru aceasta operatie. 
(2) În cazul în care inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR nu participa la încercarea la cald se ia în considerare documentul întocmit de persoanele juridice menĠionate la art. 28 alin. (2).  
Art. 30  (1) Inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR poate solicita efectuarea si a altor verificari si încercari, în afara celor prevazute la art. 23, în limitele prevazute de producator, privind functionarea în conditii de siguranta a cazanului. În acest caz participarea inspectorului de specialitate din cadrul ISCIR este obligatorie.
(2) La verificarile prevazute la alin. (1) trebuie sa participe RSVTI al detinatorului/utilizatorului  si personalul de deservire al cazanului, daca este cazul, reprezentantii persoanei juridice care au efectuat instalarea/montarea si punerea în functiune a cazanului, iar la solicitarea inspectorului de specialitate din cadrul ISCIR, orice alta persoana implicata în instalarea/montarea, punerea în functiune, detinerea/utilizarea 
cazanului.
OBS: Daca concluziile verificarilor sunt corespunzatoare se elibereaza autorizatia de functionare si se stabileste termenul pentru efectuarea urmatoarei VTU>La cazane noi max. 4 ani RI si IP.

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

joi, 14 aprilie 2011

Platforma autoridicatoare

            RSVTI Bucuresti –  ISCIR

platforma
Platforma autoridicatoare - instalatie care permite stabilirea unui post de lucru cu nivel variabil la pozitia dorita.
1.Documentatia tehnica de montaj a unei platform autoridicatoare Documentatia tehnica de montaj se completeaza pentru fiecare platforma in parte, care necesita o operatie de montaj la locul de functionare, si se va anexa la cartea platformei. Documentatia tehnica de montaj trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele: a) documentatia tehnica preliminara de montare, avizata de catre RADTP; b) documente care atesta calitatea lucrarilor de montare pentru caile de rulare si pentru sistemul de sustinere a platformei, a postamentelor de amplasare si al elementelor de prindere, dupa caz; c) abaterile constatate prin masurarea caii de rulare; d) documente privind efectuarea îmbinarilor sudate (certificate de inspectie ale materialului, tabelul nominal cu sudorii autorizati care au executat lucrarea si cu valabilitatea autorizatiilor), unde este cazul; e) schita cuprinzând dimensiunile de gabarit si spatiile de siguranta, cu indicarea accesului la masina de ridicat în cazul în care nu sunt cuprinse în documentatia tehnica preliminara de montare; f) proces-verbal de probe de casa, în care sunt consemnate rezultatele încercarilor de casa, în care sa se specifice ca masina de ridicat poate fi supusa verificarii tehnice în vederea autorizarii functionarii, întocmit, dupa caz, de producator sau de persoana juridical autorizata care a efectuat montarea si semnat de detinator/utilizator; g) buletin de verificare a rezistentei izolatiei; h) dovada ca structura de rezistenta a cladirii poate prelua eforturile produse de platforma, în conformitate cu legislatia aplicabila; i) declaratia pentru lucrarile de montare efectuate;
Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

            2. Documentatia tehnica inaintata catre IT ISCIR in vederea autorizarii unei platforme autoridicatoare
            Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unei platforme autoridicatoare, beneficiarul trebuie sa solicite in scris la IT ISCIR, efectuarea verificarii propunand si data in acest scop.
Dosarul inaintat catre IT ISCIR in vederea autorizarii platformei autoridicatoare va prezenta urmatoarea documentatie:
a) cererea de autorizare a elevatorului auto;
b) documentatia tehnica a masinii de ridicat furnizata de producator sau reprezentantul autorizat al acestuia (caracteristici tehnice; carnet de urmarire a masinii de ridicat; instructiuni de utilizare, service si montaj; raport de incercari; descriere succinta a posturilor de lucru susceptibile a fi ocupate de deserventi; avertismente si contraindicatii legate de utilizarea masinii de ridicat; instructiuni referitoare la pregatirea personalului de deservire si, dupa caz, echipament de protectie, conditiile de indeplinire a cerintei de stabilitate in timpul utilizarii, transportului sau asamblarii/dezasamblarii; mod de operare a macaralei in caz unui accident sau a unei defectiuni; descrierea operatiilor de reglare si mentenanta);
c) declaratia de conformitate tip CE al utilajului;
d) documentatia tehnica de montaj;
e) raportul tehnic întocmit de o persoana juridica autorizata pentru verificari tehnice în utilizare, pentru masinile de ridicat care au functionat si a caror durata de functionare este mai mare decât durata de functionare stabilita de producator sau mai mare decat durata normala de functionare stabilita conform prevederilor Hotarârii Guvernului 2.139/2004;
f) declaratia pe propria raspundere a detinatorului/utilizatorului în care sa se mentioneze ultimul loc de functionare a elevatorului auto, daca este cazul.

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre  CONTACTATI-NE.

            3. Alte cerinte necesare obtinerii, din partea IT ISCIR, a autorizatiei de functionare pentru o platforma autoridicatoare
            Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unei platforme autoridicatoare si exploatarea acesteia conform prescriptiei tehnice PT R1-2010, beneficiarul trebuie sa respecte si sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) beneficiarul detine in cadrul firmei un operator RSVTI, persoana fizica sau firma autorizata de catre IT ISCIR sa presteze o asemenea activitate;
b) lucrarile de intretinere-service la platforma autoridicatoare se vor efectua de catre o firma autorizata IT ISCIR pentru efectuarea acestor operatii;
c) operarea platformei autoridicatoare va fi efectuata de catre o persoana autorizata;
Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

luni, 11 aprilie 2011

Nacela


Nacela
Nacela


Nacela - instalatie care permite stabilirea unui post de lucru cu nivel variabil la pozitia dorita.
1. Documentatia tehnica inaintata catre IT ISCIR in vederea autorizarii unei nacele
Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unei nacele, beneficiarul trebuie sa solicite in scris la IT ISCIR, efectuarea verificarii propunand si data in acest scop.
Dosarul inaintat catre IT ISCIR in vederea autorizarii nacelei va prezenta urmatoarea documentatie:
a) cererea de autorizare a automacaralei;
b) documentatia tehnica a masinii de ridicat furnizata de producator sau reprezentantul autorizat al acestuia (care consta in principal in: caracteristici tehnice; instructiuni de utilizare, service si intretinere; raport de incercari; descriere succinta a posturilor de lucru susceptibile a fi ocupate de deserventi; avertismente si contraindicatii legate de utilizarea masinii de ridicat; caracteristicile dispozitivelor de prindere; instructiuni referitoare la transport, manipulare sau depozitare; descrierea operatiilor de reglare si mentenanta);
c) declaratie de conformitate tip CE al utilajului;
d) raportul tehnic întocmit de o persoana juridica autorizata pentru verificari tehnice în utilizare, pentru masinile de ridicat care au functionat si a caror durata de functionare este mai mare decât durata de functionare stabilita de producator sau mai mare decat durata normala de functionare stabilita conform prevederilor Hotarârii Guvernului 2.139/2004;
e) declaratia pe propria raspundere a detinatorului/utilizatorului în care sa se mentioneze ultimul loc de functionare a masinii de ridicat, daca este cazul.

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

2. Alte cerinte necesare obtinerii, din partea IT ISCIR, a autorizatiei de functionare pentru o nacela
Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unei nacele si exploatarea acesteia conform prescriptiei tehnice PT R1-2010, beneficiarul trebuie sa respecte si sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) beneficiarul detine in cadrul firmei un operator RSVTI, persoana fizica sau firma autorizata de catre IT ISCIR sa presteze o asemenea activitate;
b) lucrarile de intretinere-service la nacela se vor efectua de catre o firma autorizata IT ISCIR pentru efectuarea acestor operatii;
c) operarea nacelei va fi efectuata de catre o persoana autorizata;

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

duminică, 10 aprilie 2011

Ascensor


Ascensor
Ascensor

Ascensor - Cabină sau platformă utilizata la  transportul pe verticală a persoanelor sau a materialelor

Documentatia tehnica inaintata catre IT ISCIR in vederea autorizarii unui ascensor conform PT R 1 - 2010

Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unui ascensor, montatorul trebuie sa solicite in scris la IT ISCIR, efectuarea verificarii propunand si data in acest scop.
Dosarul inaintat catre IT ISCIR in vederea autorizarii ascensorului va prezenta urmatoarea documentatie:
a) cererea de autorizare a ascensorului;
b) instructiuni de exploatare, utilizare, intretinere traduse  in limba romana;
c) declaratie de conformitate tip CE tradusa in limba romana pentru componentele de securitate cat si pentru montaj;
d) certificat prize de pamant;
e) certificat de compatibilitate electromagnetica ( va fi inmanat de montator sau producator);
f) proiectul de montaj ( planuri, scheme, desene de montaj in cladire, calcule de rezistenta);
g) scheme electrice sau hidraulice;
h) procesul-verbal de probe de casa intocmit de firma montatoare;

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

2. Alte cerinte necesare obtinerii, din partea IT ISCIR, a autorizatiei de functionare pentru un ascensor
Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unui ascensor si exploatarea acestuia conform prescriptiei tehnice PT R1-2010, beneficiarul trebuie sa respecte si sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) beneficiarul detine in cadrul firmei un operator RSVTI, persoana fizica sau firma autorizata de catre IT ISCIR sa presteze o asemenea activitate;
b) lucrarile de intretinere-service la ascensor se vor efectua de catre o firma autorizata IT ISCIR pentru efectuarea acestor operatii;
c) operarea ascensorului va fi efectuata de catre o persoana autorizata;

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Elevator Auto


Elevator-electrohidraulic
Elevator-electrohidraulic

Elevator pentru vehicule - instalatie care serveste la ridicarea vehiculelor pe verticala si pe distante relativ mici.
1.Documentatia tehnica de montaj a unui elevator auto in conformitate cu PT R1 / 2010 :
Documentatia tehnica de montaj se completeaza pentru fiecare elevator in parte, care necesita o operatie de montaj la locul de functionare, si se va anexa la cartea elevatorului.
Documentatia tehnica de montaj trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele:
a) documentatia tehnica preliminara de montare, avizata de catre RADTP;
b) documente care atesta calitatea lucrarilor de montare pentru caile de rulare si pentru sistemul de sustinere a elevatorului, a postamentelor de amplasare si al elementelor de prindere, dupa caz;
c) abaterile constatate prin masurarea caii de rulare;
d) documente privind efectuarea îmbinarilor sudate (certificate de inspectie ale materialului, tabelul nominal cu sudorii autorizati care au executat lucrarea si cu valabilitatea autorizatiilor), unde este cazul;
e) schita cuprinzând dimensiunile de gabarit si spatiile de siguranta, cu indicarea
accesului la masina de ridicat în cazul în care nu sunt cuprinse în documentatia tehnica preliminara de montare;
f) proces-verbal de probe de casa, în care sunt consemnate rezultatele încercarilor de casa, în care sa se specifice ca masina de ridicat poate fi supusa verificarii tehnice în vederea autorizarii functionarii, întocmit, dupa caz, de producator sau de persoana juridical autorizata care a efectuat montarea si semnat de detinator/utilizator;
g) buletin de verificare a rezistentei izolatiei;
h) declaratia pentru lucrarile de montare efectuate;

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

2. Documentatia tehnica inaintata catre IT ISCIR in vederea autorizarii unui elevator auto
Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unui elevator auto, montatorul trebuie sa solicite in scris la IT ISCIR, efectuarea verificarii propunand si data in acest scop.
Dosarul inaintat catre IT ISCIR in vederea autorizarii elevatorului auto va prezenta urmatoarea documentatie:
a) cererea de autorizare a elevatorului auto;
b) documentatia tehnica a masinii de ridicat furnizata de producator sau reprezentantul autorizat al acestuia (caracteristici tehnice; carnet de urmarire a masinii de ridicat; instructiuni de utilizare, service si montaj; raport de incercari; descriere succinta a posturilor de lucru susceptibile a fi ocupate de deserventi; avertismente si contraindicatii legate de utilizarea masinii de ridicat; instructiuni referitoare la pregatirea personalului de deservire si, dupa caz, echipament de protectie, conditiile de indeplinire a cerintei de stabilitate in timpul utilizarii, transportului sau asamblarii/dezasamblarii; mod de operare a macaralei in caz unui accident sau a unei defectiuni; descrierea operatiilor de reglare si mentenanta);
c) declaratia de conformitate tip CE al utilajului;
d) documentatia tehnica de montaj;
e) raportul tehnic întocmit de o persoana juridica autorizata pentru verificari tehnice în utilizare, pentru masinile de ridicat care au functionat si a caror durata de functionare este mai mare decât durata de functionare stabilita de producator sau mai mare decat durata normala de functionare stabilita conform prevederilor Hotarârii Guvernului 2.139/2004;
f) declaratia pe propria raspundere a detinatorului/utilizatorului în care sa se mentioneze ultimul loc de functionare a elevatorului auto, daca este cazul.

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

3. Alte cerinte necesare obtinerii, din partea IT ISCIR, a autorizatiei de functionare pentru un elevator auto
Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unui elevator auto si exploatarea acestuia conform prescriptiei tehnice PT R1-2010, beneficiarul trebuie sa respecte si sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) beneficiarul detine in cadrul firmei un operator RSVTI, persoana fizica sau firma autorizata de catre IT ISCIR sa presteze o asemenea activitate;
b) lucrarile de intretinere-service la elevatorul auto se vor efectua de catre o firma autorizata IT ISCIR pentru efectuarea acestor operatii;
c) operarea elevatorului va fi efectuata de catre o persoana autorizata;

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

joi, 7 aprilie 2011

Stivuitor

Stivuitor




Stivuitor – echipament utilizat pentru manipularea unei sarcini prin ridicarea, deplasarea si depunerea acesteia pe o stiva formata din sarcini asemanatoare.

1.Documentatia tehnica inaintata catre IT ISCIR in vederea autorizarii unui stivuitor  conform PT R 1 / 2010

Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unui stivuitor, beneficiarul trebuie sa solicite in scris la IT ISCIR, efectuarea verificarii propunand si data in acest scop.
Dosarul inaintat catre IT ISCIR in vederea autorizarii stivuitorului va prezenta urmatoarea documentatie:
a) cererea de autorizare a automacaralei;
b) documentatia tehnica a masinii de ridicat furnizata de producator sau reprezentantul autorizat al acestuia (care consta in principal in: caracteristici tehnice; instructiuni de utilizare, service si intretinere; raport de incercari; descriere succinta a posturilor de lucru susceptibile a fi ocupate de deserventi; avertismente si contraindicatii legate de utilizarea masinii de ridicat; caracteristicile dispozitivelor de prindere; instructiuni referitoare la transport, manipulare sau depozitare; descrierea operatiilor de reglare si mentenanta);
c) declaratie de conformitate tip CE al utilajului;
d) raportul tehnic întocmit de o persoana juridica autorizata pentru verificari tehnice în utilizare, pentru masinile de ridicat care au functionat si a caror durata de functionare este mai mare decât durata de functionare stabilita de producator sau mai mare decat durata normala de functionare stabilita conform prevederilor Hotarârii Guvernului 2.139/2004;
e) declaratia pe propria raspundere a detinatorului/utilizatorului în care sa se mentioneze ultimul loc de functionare a masinii de ridicat, daca este cazul.

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

2. Alte cerinte necesare obtinerii, din partea IT ISCIR, a autorizatiei de functionare pentru un stivuitor
Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unui stivuitor si exploatarea acestuia conform prescriptiei tehnice PT R1-2010, beneficiarul trebuie sa respecte si sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) beneficiarul detine in cadrul firmei un operator RSVTI, persoana fizica sau firma autorizata de catre IT ISCIR sa presteze o asemenea activitate;
b) lucrarile de intretinere-service la stivuitor se vor efectua de catre o firma autorizata IT ISCIR pentru efectuarea acestor operatii;
c) operarea stivuitorului va fi efectuata de catre o persoana autorizata, respectiv de un operator avand autorizatie valabila de stivuitorist;

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

miercuri, 6 aprilie 2011

Macara hidraulica montata pe camion



Macara hidraulica montata pe camion
Macara hidraulica montata pe camion
Macara hidraulica montata pe camion - macara hidraulica cu brat telescopic instalata pe sasiul autocamionului si actionata de la motorul acestuia.

1. Documentatia tehnica inaintata catre IT ISCIR in vederea autorizarii unei macarale hidraulice montate pe camion in conformitate cu PT R 1 / 2010:

Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unei macarale hidraulice montate pe camion, beneficiarul trebuie sa solicite in scris la IT ISCIR, efectuarea verificarii propunand si data in acest scop.
Dosarul inaintat catre IT ISCIR in vederea autorizarii macaralei va prezenta urmatoarea documentatie:
a) cererea de autorizare a automacaralei;
b) documentatia tehnica a masinii de ridicat furnizata de producator sau reprezentantul autorizat al acestuia (care consta in principal in: caracteristici tehnice; instructiuni de utilizare, service si intretinere; raport de incercari; descriere succinta a posturilor de lucru susceptibile a fi ocupate de deserventi; avertismente si contraindicatii legate de utilizarea masinii de ridicat; caracteristicile dispozitivelor de prindere; instructiuni referitoare la transport, manipulare sau depozitare; descrierea operatiilor de reglare si mentenanta);
c) declaratie de conformitate tip CE al utilajului;
d) raportul tehnic întocmit de o persoana juridica autorizata pentru verificari tehnice în utilizare, pentru masinile de ridicat care au functionat si a caror durata de functionare este mai mare decât durata de functionare stabilita de producator sau mai mare decat durata normala de functionare stabilita conform prevederilor Hotarârii Guvernului 2.139/2004;
e) declaratia pe propria raspundere a detinatorului/utilizatorului în care sa se mentioneze ultimul loc de functionare a masinii de ridicat, daca este cazul.

Observatie – in cazul prezentarii unei documentatii incomplete, aceasta va fi returnata catre beneficiar cu specificarea documentelor lipsa.

2. Alte cerinte necesare obtinerii, din partea IT ISCIR, a autorizatiei de functionare pentru o macara hidraulica montata pe camion
Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unei macarale hidraulice montate pe camion si exploatarea acesteia conform prescriptiei tehnice PT R1-2010, beneficiarul trebuie sa respecte si sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) beneficiarul detine in cadrul firmei un operator RSVTI, persoana fizica sau firma autorizata de catre IT ISCIR sa presteze o asemenea activitate;
b) lucrarile de intretinere-service la macara se vor efectua de catre o firma autorizata IT ISCIR pentru efectuarea acestor operatii;
c) manevrarea macaralei va fi efectuata de catre o persoana autorizata, respectiv de o persoana avand autorizatie valabila de macaragiu grupa A;

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

Macara Turn

Macara Turn

Macara Turn
Macara turn - macara cu brat rotitor care are bratul montat in partea superioara a unui turn vertical.

1.Documentatia tehnica de montaj a unei macara turn in conformitate cu PT R 1 / 2010 :
Documentatia tehnica de montaj se completeaza pentru fiecare macara in parte, care necesita o operatie de montaj la locul de functionare, si se va anexa la cartea macaralei.
Documentatia tehnica de montaj trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele:
a) documentatia tehnica preliminara de montare, avizata de catre RADTP;
b) documente care atesta calitatea lucrarilor de montare pentru grinzile cailor de rulare si pentru sistemul de sustinere a acestora, pentru pregatirea si amenajarea terenului cailor de rulare de pe sol, a postamentelor de amplasare si al elementelor de prindere, dupa caz;
c) abaterile constatate prin masurarea caii de rulare;
d) documente privind efectuarea îmbinarilor sudate (certificate de inspectie ale materialului, tabelul nominal cu sudorii autorizati care au executat lucrarea si cu valabilitatea autorizatiilor), unde este cazul;
e) schita cuprinzând dimensiunile de gabarit si spatiile de siguranta, cu indicarea
accesului la masina de ridicat în cazul în care nu sunt cuprinse în documentatia tehnica preliminara de montare;
f) proces-verbal de probe de casa, în care sunt consemnate rezultatele încercarilor de casa, în care sa se specifice ca masina de ridicat poate fi supusa verificarii tehnice în vederea autorizarii functionarii, întocmit, dupa caz, de producator sau de persoana juridical autorizata care a efectuat montarea si semnat de detinator/utilizator;
g) buletin de verificare a rezistentei prizei la pamânt;
h) buletin de verificare a rezistentei izolatiei;
i) dovada ca structura de rezistenta a cladirii, a estacadei sau a solului poate prelua eforturile produse de masina de ridicat, în conformitate cu legislatia aplicabila;
j) declaratia pentru lucrarile de montare efectuate
Observatie - documentatia tehnica de montaj poate contine si alte certificate, buletine, procese-verbale, documentatia tehnica fiind specifica pentru fiecare montaj de macara turn in parte.

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

2. Documentatia tehnica inaintata catre IT ISCIR in vederea autorizarii unei macarale turn
Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unei macarale turn, beneficiarul de acord, dupa caz, cu unitatea de montaj trebuie sa solicite in scris la IT ISCIR, efectuarea verificarii propunand si data in acest scop.
Dosarul inaintat catre IT ISCIR in vederea autorizarii macaralei turn va prezenta urmatoarea documentatie:
a) cererea de autorizare a macaralei turn;
b) documentatia tehnica a masinii de ridicat furnizata de producator sau reprezentantul autorizat al acestuia (caracteristici tehnice; carnet de urmarire a masinii de ridicat; instructiuni de utilizare, service si montaj; raport de incercari; descriere succinta a posturilor de lucru susceptibile a fi ocupate de deserventi; avertismente si contraindicatii legate de utilizarea masinii de ridicat; instructiuni referitoare la pregatirea personalului de deservire si, dupa caz, echipament de protectie, conditiile de indeplinire a cerintei de stabilitate in timpul utilizarii, transportului sau asamblarii/dezasamblarii; mod de operare a macaralei in caz unui accident sau a unei defectiuni; descrierea operatiilor de reglare si mentenanta);
c) declaratia de conformitate tip CE al utilajului;
d) documentatia tehnica de montaj;
e) raportul tehnic întocmit de o persoana juridica autorizata pentru verificari tehnice în utilizare, pentru masinile de ridicat care au functionat si a caror durata de functionare este mai mare decât durata de functionare stabilita de producator sau mai mare decat durata normala de functionare stabilita conform prevederilor Hotarârii Guvernului 2.139/2004;
f) declaratia pe propria raspundere a detinatorului/utilizatorului în care sa se mentioneze ultimul loc de functionare a masinii de ridicat, daca este cazul.
Observatie – in cazul prezentarii unei documentatii incomplete, aceasta va fi returnata catre beneficiar cu specificarea documentelor lipsa.

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

3. Alte cerinte necesare obtinerii, din partea IT ISCIR, a autorizatiei de functionare pentru o macara turn
Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unei macarale turn si exploatarea acesteia conform prescriptiei tehnice PT R1-2010, beneficiarul trebuie sa respecte si sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) beneficiarul detine in cadrul firmei un operator RSVTI, persoana fizica sau firma autorizata de catre IT ISCIR sa presteze o asemenea activitate;
b) lucrarile de intretinere-service la macara se vor efectua de catre o firma autorizata IT ISCIR pentru efectuarea acestor operatii;
c) operarea macaralei va fi efectuata de catre o persoana autorizata, respectiv de un operator macara avand autorizatie valabila de macaragiu grupa B (macara turn cu comanda din cabina) sau grupa E (macara turn cu comanda de la sol);

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

Pod rulant


Pod Rulant



 
Pod rulant – macara mobilă alcătuită dintr-un pod metalic care are o cale de rulare la o oarecare înălțime deasupra solului
1.Documentatia tehnica de montaj a unui pod rulant in conformitate cu PT R 1 / 2010

Documentatia tehnica de montaj se completeaza pentru fiecare pod rulant in parte, care necesita o operatie de montaj la locul de functionare, si se va anexa la cartea podului.
Documentatia tehnica de montaj trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele:
a) documentatia tehnica preliminara de montare, avizata de catre RADTP;
b) documente care atesta calitatea lucrarilor de montare pentru grinzile cailor de rulare si pentru sistemul de sustinere a acestora, pentru pregatirea si amenajarea terenului cailor de rulare de pe sol, a postamentelor de amplasare si al elementelor de prindere, dupa caz;
c) abaterile constatate prin masurarea caii de rulare;
d) documente privind efectuarea îmbinarilor sudate (certificate de inspectie ale materialului, tabelul nominal cu sudorii autorizati care au executat lucrarea si cu valabilitatea autorizatiilor), unde este cazul;
e) schita cuprinzând dimensiunile de gabarit si spatiile de siguranta, cu indicarea
accesului la masina de ridicat în cazul în care nu sunt cuprinse în documentatia tehnica preliminara de montare;
f) proces-verbal de probe de casa, în care sunt consemnate rezultatele încercarilor de casa, în care sa se specifice ca masina de ridicat poate fi supusa verificarii tehnice în vederea autorizarii functionarii, întocmit, dupa caz, de producator sau de persoana juridical autorizata care a efectuat montarea si semnat de detinator/utilizator;
g) buletin de verificare a rezistentei prizei la pamânt;
h) buletin de verificare a rezistentei izolatiei;
i) dovada ca structura de rezistenta a cladirii, a estacadei sau a solului poate prelua eforturile produse de masina de ridicat, în conformitate cu legislatia aplicabila;
j) declaratia pentru lucrarile de montare efectuate

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.


2.Documentatia tehnica inaintata catre IT ISCIR in vederea autorizarii unui pod rulant in conformitate cu PT R 1 / 2010:

Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unui pod rulant, beneficiarul trebuie sa solicite in scris la IT ISCIR, efectuarea verificarii propunand si data in acest scop.
Dosarul inaintat catre IT ISCIR in vederea autorizarii macaralei turn va prezenta urmatoarea documentatie:
a) cererea de autorizare a podului rulant;
b) documentatia tehnica a masinii de ridicat furnizata de producator sau reprezentantul autorizat al acestuia (caracteristici tehnice; carnet de urmarire a masinii de ridicat; instructiuni de utilizare, service si montaj; raport de incercari; descriere succinta a posturilor de lucru susceptibile a fi ocupate de deserventi; avertismente si contraindicatii legate de utilizarea masinii de ridicat; instructiuni referitoare la pregatirea personalului de deservire si, dupa caz, echipament de protectie, conditiile de indeplinire a cerintei de stabilitate in timpul utilizarii, transportului sau asamblarii/dezasamblarii; mod de operare a macaralei in caz unui accident sau a unei defectiuni; descrierea operatiilor de reglare si mentenanta);
c) declaratia de conformitate tip CE al utilajului;
d) documentatia tehnica de montaj;
e) raportul tehnic întocmit de o persoana juridica autorizata pentru verificari tehnice în utilizare, pentru masinile de ridicat care au functionat si a caror durata de functionare este mai mare decât durata de functionare stabilita de producator sau mai mare decat durata normala de functionare stabilita conform prevederilor Hotarârii Guvernului 2.139/2004;
f) declaratia pe propria raspundere a detinatorului/utilizatorului în care sa se mentioneze ultimul loc de functionare a podului rulant, daca este cazul.

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

3. Alte cerinte necesare obtinerii, din partea IT ISCIR, a autorizatiei de functionare pentru un pod rulant
Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unui pod rulant si exploatarea acestuia conform prescriptiei tehnice PT R1-2010, beneficiarul trebuie sa respecte si sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) beneficiarul detine in cadrul firmei un operator RSVTI, persoana fizica sau firma autorizata de catre IT ISCIR sa presteze o asemenea activitate;
b) lucrarile de intretinere-service la podul rulant se vor efectua de catre o firma autorizata IT ISCIR pentru efectuarea acestor operatii;
c) operarea podului rulant va fi efectuata de catre o persoana autorizata, respectiv de un operator macara avand autorizatie valabila de macaragiu grupa C (macarale deplasabile pe cai cu sine de rulare) sau grupa E (macarale cu comanda de la sol).

Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre CONTACTATI-NE.

duminică, 3 aprilie 2011

Automacara


Automacar
Automacara


Automacara – macara cu brat montata pe sasiul unui autocamion si actionata de motorul acestuia.

1.Documentatia tehnica inaintata catre IT ISCIR in vederea autorizarii unei automacarale conform PT R1-2010:

Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unei automacarale, beneficiarul trebuie sa solicite in scris la IT ISCIR, efectuarea verificarii propunand si data in acest scop.
Dosarul inaintat catre IT ISCIR in vederea autorizarii automacaralei va consta in urmatoarele documente:
a) cererea de autorizare a automacaralei;
b) documentatia tehnica a masinii de ridicat furnizata de producator sau reprezentantul autorizat al acestuia (care consta in principal in: caracteristici tehnice; instructiuni de utilizare, service si intretinere; raport de incercari; descriere succinta a posturilor de lucru susceptibile a fi ocupate de deserventi; avertismente si contraindicatii legate de utilizarea masinii de ridicat; caracteristicile dispozitivelor de prindere; instructiuni referitoare la transport, manipulare sau depozitare; descrierea operatiilor de reglare si mentenanta);
c) declaratie de conformitate tip CE al utilajului;
d) raportul tehnic întocmit de o persoana juridica autorizata pentru verificari tehnice în utilizare, pentru masinile de ridicat care au functionat si a caror durata de functionare este mai mare decât durata de functionare stabilita de producator sau mai mare decat durata normala de functionare stabilita conform prevederilor Hotarârii Guvernului 2.139/2004;
e) declaratia pe propria raspundere a detinatorului/utilizatorului în care sa se mentioneze ultimul loc de functionare a masinii de ridicat, daca este cazul.
Observatie – in cazul prezentarii unei documentatii incomplete, aceasta va fi returnata catre beneficiar cu specificarea documentelor lipsa.

2. Alte cerinte necesare obtinerii, din partea IT ISCIR, a autorizatiei de functionare pentru o automacara
Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unei automacarale si exploatarea acesteia conform prescriptiei tehnice PT R1-2010, beneficiarul trebuie sa respecte si sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) beneficiarul detine in cadrul firmei un operator RSVTI, persoana fizica sau firma autorizata de catre IT ISCIR sa presteze o asemenea activitate;
b) lucrarile de intretinere-service la automacara se vor efectua de catre o firma autorizata IT ISCIR pentru efectuarea acestor operatii;
c) operarea automacaralei va fi efectuata de catre o persoana autorizata, respectiv de un operator macara avand autorizatie valabila de macaragiu grupa A;


Pentru mai multe detalii legate de tarif / pret , serviciile noastre    CONTACTATI-NE.